İş Güvenliği Uyarı Ve İkaz Etiket İmalatı

Ekonomik ve eğitim yönünden gelişmiş ülkelerde, çalışma hayatının başında gelen en temel şey insan güvenliğidir. Gerek yerel yönetimler, gerekse de işletmeler, çalışma koşullarında ya da yollarda güvenliği sağlama adına insanları uyarıcı nitelikte iş güvenliği levhaları kullanılırlar. İş güvenliği uyarı ve ikaz etiket levhaları yön bulma, bilgilendirme, güvenlik, dikkatli olma konularında kişilere bilgi verirler. Bu sayede hem olası kazaların, hem de muhtemel karışıklıklar baştan önlenebilmektedir. Doğal yaşamın bir parçası haline gelen bu levhaların hassasiyeti, ülkemizde de gün be gün artmaktadır. İş güvenliği levhaları fosforlu, ışıklı, elektrikli olacak şekilde üretilirler. İş güvenliği etiket levhaları şu şekilde önem arz etmektedir: Olası bir kaza ve istenmeyen olayların önüne geçilebilir. İnsanlar bulundukları yer, çalıştıkları ortam ve yaşadıkları çevre hakkında daha fazla bilgi sahibi olurlar. Can ve mal güvenliği de kısmen de olsa güvence altına alınmış sayılır. Yangın, deprem gibi doğal afetlerde panik yapmadan hemen çıkışı bulmamızı sağlayarak iş yerlerinde kazaları en az olacak şekilde yardımcı olur. İş güvenliği levhaları faydaları genel olarak bunlardır.
İş güvenliği levhaları gerçek anlamda bilgilendirme özelliğine sahip olmalıdır. Örneğin her yaştan, her eğitim düzeyinden insana hitap etmeli, herkesin anlayabileceği şekilde açık olmalıdır. Kaliteli ve doğru malzemeyle yapılmış olmalı, yazılar silinmemeli ve uzun süre kullanılabilmelidir.

 Geç saatlerde de görülebilme özelliğini barındırmalıdır. Güneş enerjisiyle çalışan iş güvenliği levhaları da zaman zaman tercih edilmektedir. Dayanıklı ve ekonomik olmaları sebebiyle özellikle belediyeler ve devlet idaresindeki bölgelerde geceleri de çok rahat görüş olanağı sağlayan güneş enerjili iş güvenliği levhalarına sıkça rastlayabiliriz. Yukarıda belirtilen iş sağlığı ve güvenliği tanımımıza bakacak olursak iş sağlığı ve güvenliği etiketinin ne kadar önemli olduğuna tekrar vurgu yapabiliriz resmi gazetede yayımlanan belirli yönetmeliğe göre iş sağlığı ve güvenliği dikkate alınması gereken önemli bir unsurdur ve bu unsurları belirtecek iş sağlığı ve  güvenliği etiketi her firma asansör ve benzeri diğer alanlarda bulunmak zorundadır böylesine önemli bir konuda ki eksiği de iş güvenliği etiket imalatı kapatmaktadır çoğunlukla ağır sanayi firmalarının kullandığı bu etiket türü sektördeki önemini gün geçtikçe artırmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş Güvenliği Motivasyon Sloganları

Acil Durum Levhaları

Uyarı İkaz Levhaları