Acil Çıkış Levhaları

Acil Çıkış Levhaları Hakkında

Acil Çıkış Levhaları,  yönlendirme tabelaları yangın anında veya acil çıkış durumunda insanları yönlendiren çıkış kapılarını bulmalarını kolaylaştırıp en kısa sürede binayı terk etmeleri için yardımcı olan tabelalar üretmekteyiz. Güvenlik kurallarının ilk maddesi ve amacı zaten: “Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde kullanılacak güvenlik ve sağlık işaretlerinin uygulanması ile ilgili kuralları belirlemektir.” Aslında bu madde her şeyi özetliyor.

Acil Çıkış Levhaları Kullanım Yerleri

İş güvenliği alanında özellikle inşaat şantiyelerinde ve sanayi, tekstil ve bunun gibi ağır ve hacimli makineler kullanılan hizmet sektörü dediğimiz alanda güvenlik önlemleri maksimum düzeyde olmalıdır. Aksi takdirde yaşanan iş kazalarının önüne geçemeyiz. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının %80’ninden fazlası uyarı levhalarının yeterli olmamasından veya güvenlik önlemlerinin alınmamasından kaynaklanmaktadır. Güvelik önlemlerinin ve uyarı levhalarının temel amacı insanı korumaktır. İnsana verilen değerin sonucudur.

Acil Çıkış Levhalarının Önemi

Bu değerin farkında olan 333 Etiket önce iş güvenliği ilkesi ile birçok uygulama yapmaktadır. Bunun için iş güvenliği afişleri, uyarı levhaları, yasaklama levhaları, elektrikli uyarı levhaları, acil çıkış levhaları, fabrika girişi güvenliği levhaları, iç mekan yönlendirme levhaları, yangın söndürme imleri ve levhaları, tıbbi atık levhaları gibi birçok   Giriş çıkış ve güvenlik levhaları yapmaktayız. Bu gibi levhaların önemine vakıf olan firmamız bu hizmetlerin tamamını kalitesinden ödün vermeden ve özenle yapmaktadır.
Acil Çıkış Levhaları Talimatları
Şantiye sahasında yapılan bütün faaliyetlerin güvenli bir şekilde yapılmasını ifade etmek üzere şantiye gerekliliklerine göre talimatlar hazırlanmaktadır (Kazı işlerinde alınması gereken güvenlik önlemleri talimatı, beton pompaları ile güvenli çalışma talimatı, betonarme kalıp yapım söküm talimatı, demir bükme ve demir kesme makineleri kullanma talimatı, elektrik işlerinde alınması gereken güvenlik önlemleri talimatı vb. ) İkaz ve uyarı levhaları belirlenip uygun yerlere astırılmalıdır. Bunun gibi iş güvenliği talimatlarına uymak ve uyarmak; çalışanları ve şantiye içerisinde bulunabilecek herkesi olası ihtimallerin zararından koruyabilmek için Acil Çıkış Levhalarına bilhassa önem verilmelidir.

Acil Çıkış Levhaları Çeşitleri

Acil Çıkış Levhaları, Yangın Çıkış Levhaları, Çıkış Yönlendirme Levhaları,Exit Yönlendirme Levhaları, Çıkış Exit Levhaları, Acil Durum Yönlendirme Armatürleri Levhaları, Fotolümenli yangın levhaları, Çift Taraflı Yönlendirme Levhaları, Acil Çıkış Kapısı, Yangın Alarmı Levhaları, Yangın Dolabı Levhası

Acil Çıkış Levhaları hakkında bilmeniz gerekenlerFabrika çevre ve tesislerin güvenliğinde kullanılan iş güvenliği levhaları genellikle 25 X 35 cm, 35 X 50 cm ve 50 X 70 cm ebatlarındadır.
Rahat okunabilmesi için az ve öz bilgi içermelidir.
İş güvenliği levhaları açıkça görülebilen bir konuma yerleştirilmelidir.
Levhalar Hasar veya Çarpma Riskinden korunmalıdır.
İş güvenliği işaretleri ve renk kodları 23- Aralık-2003 tarih ve 25325 sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre iş yerindeki çalışanlara levha bilgileri hakkında gerekli eğitiminin verilmesi iş güvenliği levhaların anlam ve içeriğini artıracaktır. İş güvenliği levhaları iş güvenliği için bir araçtır. Tehlikeleri ortadan kaldırmaz veya azaltmaz. İş güvenliği için gerekli koruma önlemleri alınmalıdır.
Acil Çıkış Levhaları, Yangın Çıkış Levhaları, Çıkış Yönlendirme Levhaları,Exit Yönlendirme Levhaları, Çıkış Exit Levhaları, Acil Durum Yönlendirme Armatürleri Levhaları, Fotolümenli yangın levhaları, Çift Taraflı Yönlendirme Levhaları, Acil Çıkış Kapısı, Yangın Alarmı Levhaları, Yangın Dolabı Levhası

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş Güvenliği Motivasyon Sloganları

Acil Durum Levhaları

Uyarı İkaz Levhaları