Folyo Ankara

Folyo Ankara

Camın keşfiyle birlikte insanoğlu ışıktan daha fazla yararlanmaya başlamış ve pencereleri zamanla birlikte büyümüştür. Işıktan faydalanmanın yanı sıra dışarıya olan şeffaf bakış ve dışarıdan görünen modern görünüm kırılmaz camların keşfiyle beraber tüm binaları kaplamaya başlamış, daha geniş alanlara yayılmıştır. İnsanoğlunun hayatından bir parça haline gelen cam teknolojisi folyonun keşfi ile renkli bir görünüme kavuşmuştur. Modern bir görünümün yanı sıra reklam amaçlı olarak tüm camlar resimlerle donatılmaya başlanmıştır. Folyo Ankara cam olan her yerde cam giydirme işlemleriyle renkli dünyaların kapılarını aralamaktadır. Kurumsal veya kişisel cam giydirme işlemleri özenle yapılarak kişiye veya kuruma özel tanıtım işlemleri genişleyen camlar yardımıyla folyo kullanılarak renklendirilmektedir.

Folyo Ankara Nedir?

Folyo PVC malzemeden üretilen cam alanlara kolayca yapışabilen dijital baskı teknolojisi ile renklendirilebilen ve fotoğraf veya tanıtım eklenebilen bir etiket türüdür. Dev alanlara parçalı olarak yapıştırılarak birleştirilir ve sade cam olan yerler birden renklenir. Tanıtım ve reklam amacıyla kullanılabilen folyolar kişisel araçlarda fanatizmin simgesi haline gelmişlerdir. Folyo Ankara sağlıktan da ödün vermemektedir. Folyolar su bazlı PVC malzemeden üretildikleri için kanserojen maddeler içermemektedir ve sağlığa dostturlar. Baskı teknolojisinde UV korumalı baskı kullanılmakta olup güneş ışınlarının tehlikeli etkilerini bertaraf etmektedirler.

Nasıl Yapıştırılır?

Folyo malzemelerinin üzerinde bulunan kodlarda ‘P’ ve ‘R’ harfleri dikkati çekmektedir. Bu harfler folyonun yapışkan türünü belli etmekte ve ek bir yapıştırıcı malzeme kullanımına gerek olmadan kullanılacağı yere rahatlıkla yapıştırılabilmektedir.
‘R’ harfi Removable’nin baş harfini temsil etmektedir. Bu kodu taşıyan folyolar uygulandıkları yüzeye tamamen yapışırlar ancak önemli bir özellikleri bulunmaktadır. Yapıştıkları yüzeylerden kolaylıkla tekrar sökülebilirler ve arkalarında yapışkan izi gibi lekeler bırakmazlar. Kısa süreli kampanyalar, zamanla değişecek tanıtımlar, uzun süreli olmayan işlemler için idealdirler. Rahatlıkla sökülebildikleri için yenisiyle değiştirilebilirler ve görünüşte kalite kaybına neden olmazlar. Cam değişimi ya da temizliği gibi sorunlar çıkartmazlar.
‘P’ harfi Permanent’in baş harfini temsil etmektedir. Bu yapıştırıcı türü daha keskindir ve uygulandığı yüzeye tam olarak oturur. Vazgeçilmesi veya değiştirilmesi halinde sökülmesi ve yenilenmesi daha zordur. Arkasında yapışkan izleri ve pütürler bırakabilir. Kalıcı folyo çalışmalarında Folyo Ankara bu kodlu folyoları kullanmakta böylece uzun süreli kullanımın yolunu açmaktadır. Daha çok uzun süreli firma tanıtım, reklam sticker ve etiketlerde tercih edilmektedir. Etiketler ve yol gösterici cam levhalar kalıcı olduğundan bu kod yapıştırıcısı olan folyolar kullanılmaktadır.

Folyo Çeşitleri

Folyolar uygulanacakları yüzeye göre farklılık göstermektedir. Dış cephelerde genellikle delikli folyo kullanımı yaygındır. Bu folyonun en büyük özelliği gündüz saatlerinde dışarıdan içerinin görünmemesi ama aksine içeriden dışarının görünebilmesi ve ışığın avantajından faydalanılabilmesidir. UV korumalı laminasyon tekniğiyle dijital baskı işlemi yapılmakta ve basılan tanıtımın güneş ışığının zararlı etkilerinden korunması sağlanmaktadır. Folyo Ankara uzun süreli kullanımlar için tasarlanan tanıtım kampanyalarınızda kullanılan baskı resminin solmasına müsaade etmemektedir. UV katkısız baskılar kısa sürede solmakta ve canlılığını yitirmektedir. Delikli folyo teknolojisi sayesinde caddeler ve sokaklar renklenmiş firmalar tanıtımlarını daha ucuza daha geniş alanlarda yapma olanağına kavuşmuşlardır. Delikli folyolar çoğunlukla dış mekanlarda veya araba camları gibi dış görüş olması gereken alanlarda tercih edilmektedir.
Genellikle iç mekan düzenlerinin sağlanması amaçlı olarak kullanılan kumlu folyo ve buzlu folyo kullanımı ise oldukça yaygındır. Buzlu folyo kısmen güvenlik amaçlı dış mekanlarda da kullanılabilmektedir. Buzlu folyonun en önemli özelliği camın narinliğini ve modernliğini bozmadan dış mekanla iç mekanın ilişkisini bir duvar gibi kesmesidir. Uygulanan yüzeyde ne içeriden dışarısı ne de dışarıdan içerisi görülebilmektedir. Buna mukabil ışık geçişi de çok azdır. Genellikle çalışma yapılan bölgenin görülmemesi için kullanılırlar. Buzlu folyoya dijital baskı fazla tercih edilmemekle birlikte uygulanabilir niteliktedir. Farklı renklerde üretilmiş olup kullanılan yere göre renk tercihi yapılabilir.
Folyo Ankara tarafından sunulan kumlu folyo ise iç mekanların otantik bir havaya bürünmesinde etkindirler. Günümüz çalışma koşulları masalardan öteye gitmiş ve masaların birbirinden camlarla ayrılmasına kadar varmıştır. Böylece çalışan kişiye rahat bir ortam sağlanmış gürültü kirliliği en az düzeye indirgenmiştir. Şeffaf olan camlar kumlu folyo sayesinde renklendirilerek otantik bir görünüm elde edilmektedir. Genellikle gri renkte kullanılan bu folyo çeşidi şeritler halinde çekilerek modern görünümler yaratılmaktadır. Bu türde tıpkı buzlu folyoda olduğu gibi görüşü engellemekte ancak şeritli olduğundan kısmi görüş olanağı sağlamaktadır. Üzerine dijital baskı tekniğiyle istenilen yazı ve tanıtımlar yapılabilmektedir. Genellikle iç mekanlarda kullanıldığından oda veya bölüm girişlerinde ve departman yönlendirmelerinde yazı ile karşılaşılmaktadır. Departman ismi, odadaki kişinin ismi ve görevi gibi tanıtımlar yapılmaktadır.

Kullanım Alanları

Camın keşfinin ardından onu giydirmek için keşfedilen folyo birçok alanda kullanım olanağı bulmuştur. Bina cephe giydirme ve kaplama, araç kaplama ve giydirme en çok rastlanan ve elbette ki göz önünde olan kullanım alanlarıdır. Bunların dışında fuar alanları ve standları, vitrin reklamları, iç dekorasyon ve düzenlemeleri, reklam stickerları, uyarı ve yönlendirme tabelaları, uyarı etiketleri, iş güvenliği levhaları gibi pek çok alanda karşımıza çıkmaktadır. Folyo Ankara daha birçok alanda kullanılan folyonun her çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Özel dijital baskı makinalarında renklendirilen ve baskısı yapılan folyolar kullanım alanına çok rahat bir şekilde monte edilebilmekte ve klasik görünüşü modern ve renkli bir hale getirebilmektedir.

Hangisi Tercih Edilmeli?

Folyo uygulanacak alan için kişisel talepler yeterli olmayabilir. Çoğunlukla işi bilen profesyonel bir ekipten yardım almak gerekir. Folyo Ankara profesyonel bir ekiple ön incelemede hangi çeşit folyonun ne şekilde kullanılacağına karar verir ve sizi bilgilendirir. Öyle ki camın durumu dahi folyo seçiminde etkilidir. Oluklu camlar daha ince, düz camlar daha kalın folyolarla kaplanmaktadır. Bu nedenle tercih ve uygulama için profesyonel bir destek almanız gereklidir. Sonrası kısa sürede bitecek ve renkli dünyaların kapıları aralanacaktır.       

yapışkanlı folyo baskı, folyo sticker baskı, şeffaf folyo baskı etiket baskı, şeffaf folyo etiket, online folyo baskı, sticker etiket, şeffaf folyo sticker, ankara folyo etiket, ankara folyo etiket firması, ankara folyo etiket imalatı, folyo etiket, folyo etiket imalatı,Toptan Folyo Baskı Etiket

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İş Güvenliği Motivasyon Sloganları

Acil Durum Levhaları

Uyarı İkaz Levhaları